Martin Edin är pianist och musikforskare. Han är doktorand vid Musikhögskolan i Örebro, med forskning inriktad mot pianoimprovisation under 1800-talet, och han undervisar i uppförandepraxis på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har varit gästföreläsare vid musikhögskolorna i Stockholm, Malmö och Örebro, samt de musikvetenskapliga institutionerna i Lund och Uppsala.

Martin studerade klassiskt pianospel på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö, och har sedan 1997 varit verksam som frilansmusiker med solokonserter, ensemblespel och teatermusik. Han har gjort studioinspelningar för Sveriges Radio P2 av pianomusik av Carl-Olof Anderberg, och har komponerat och spelat musik i ett antal teaterproduktioner, bland annat till Dockteaterverkstan i Osby. Hans pianospel belönades under studietiden med Kungliga Musikaliska Akademiens utlandsstipendium, första pris i Yamaha-tävlingen, och med en finalplats i Ljunggrenska tävlingen.

Under senare år har Martins musicerande framför allt varit inriktat mot improvisation och jazzduon tillsammans med sångerskan Caroline Stegenius (läs mer under musik till höger).

Martin Edin är född och uppvuxen i Karlstad.

aktuellt
musik
skrift
kalendarium
biografi
bilder
länkar
design kontakt